Membraner af bentonit

Beskyt de danske kyster med naturens eget materiale

Søger du en membranløsning, der kan beskytte vores kyster mod erosion? Hvad med én, der både har længere levetid og slet ingen miljøpåvirkning? Hos Dantonit A/S tilbyder vi membraner af rå bentonit fra vores eget brud på Tåsinge – En vandtæt og helt naturlig løsning.

Kontakt mig

Den danske kystlinje er flere steder under pres, og på den centrale del af Vestkysten i Jylland spiser Nordsøens bølger sig for alvor ind i landet. Men erosion af kysten, forhøjet vandstand og stormflod er ikke kun en udfordring langs den jyske vestkyst. Det rammer hele landet og vil kun blive forstærket af voldsommere vejr og forhøjede vandstande som følge af klimaforandringerne.

De kraftige ændringer i klimaet kræver derfor, at vi tænker nyt og er åbne over for nye løsninger. Hos Dantonit udvikler og fremstiller vi bl.a. bentonitmembraner, der er velegnede til både klimasikring og som kystbeskyttelse. Og så er vores bentonit endda helt naturlig og selvreparerende

Vandtæt år efter år
Membranens vigtigste komponent er bentonit, som vi udvinder på Tåsinge, og som er en helt særlig lerart, der absorberer vand og derved bliver ved med at være helt tæt. Vores membraner til kystsikring fremstilles i store ruller og lægges ud som en måtte (15 til 40 cm tykkelse) sammen med de øvrige sand- og stenmaterialer.

Kvaliteten af vores bentonitmembraner er betydeligt højere end den, man finder i traditionelle løsninger som plastmembraner. Desuden har bentonitmembranen en selvreparerende egenskab, som øger løsningens kvalitet og levetid. Det betyder, at hvis der går hul på den, vil den altid lukke sig sammen og blive tæt igen. Bentonit forgår ikke, og bliver ikke vasket væk af vandets bevægelser, hvilket er den helt store forskel på membraner af rå bentonit og plastmembraner. De forbliver et naturligt materiale og holder derfor meget længere end typiske plastmembraner.

Ingen kemikalier eller tilsætningsstoffer
I modsætning til de traditionelle plastmembraner er vores svar på de stigende miljøproblemer bentonitmembraner. Det, der gør vores bentonitmembraner unikke, er, at der hverken er brugt kemikalier eller tilsætningsstoffer til at opnå deres høje tæthed.

En plastmembran er fremstillet af syntetiske materialer, og har en meget begrænset levetid. I dag fylder klima og bæredygtighed med rette rigtigt meget, og det giver derfor ingen mening at lægge syntetiske materialer ned i jorden, når der findes et naturligt alternativ – ovenikøbet med en markant længere levetid og en markant højere kvalitet.

For os er udgangspunktet den rene og naturlige bentonit, og vi udvikler gerne nye, tilpassede løsninger på baggrund af specifikationer og krav.

     Membraner af rå bentonit

  • Ingen miljøpåvirkning

  • Selvreparerende naturligt materiale

  • Ingen kemikalier eller tilsætningsstoffer

  • Forbliver vandtæt

  • Enkel og nem at lægge ud

  • Opfylder de stadig stigende lovkrav

SKAL VI HJÆLPE DIG?

Har du brug for rådgivning eller sparring til valg af den rigtige bentonitløsning, står vi altid til rådighed. Udfyld formularen eller kontakt os direkte på:

Claes Drud
Områdechef, Dantonit, NCC Industry

(+45) 25 19 33 06

send mail

 

Steffan Gregersen
Area Sales Manager, Dantonit, NCC Industry

(+45) 23 68 02 60

send mail

Ring mig op