Seneste nyt fra Dantonit

start-blurb-4
Bentonitmembran til regnvandsbassin ved Gevninge Vandværk

07-12-2022

DANTONIT har netop leveret en membran af rå bentonit, som skal bruges i et regnvandsbassin ved HOFORs nye vandværk ved Gevninge. Bentonitten er en særlig lerart – et naturmateriale – som absorberer vand og derved bliver ved med at være helt tæt. Bentonitten er derfor helt oplagt at bruge til at sikre en solid bassinbund.

LINKEDIN POST

IMG_6414

Dantonit leverer membran af rå bentonit til deponi i Sverige

13-09-2022

Fuld kraft frem! I disse dage skiber vores kolleger i Dantonit en membran af rå bentonit på 10.800 tons. Bentonitten kommer fra vores brud på Tåsinge og skal sejles fra Svendborg Havn til Västerås i Sverige. Herfra skal bentonitten videre til Högbytorp og anlægges som en membran, der skal lukke af for nedsivning fra et deponi.

LÆS ARTIKLEN

IMG_0550
Bentonit membran til udvidelse af deponi i Norge

06-04-2022

Den norske producent af rustfrit stål, Eramet, har endnu en gang sat Dantonit på en spændende opgave. Denne gang skal Dantonit levere en membran af rå betonit (en såkaldt DantoCrude H membran) på 9450 tons til udvidelsen af et deponi på 10.000 m2 i Norge. Dantonit udfører opgaven for Lindland maskin AS, som er udførende entreprenør, og som Dantonit har arbejdet sammen med ved tidligere udvidelser for Eramet.

LÆS MERE HER

Building Green 2021
Building Green i København den 3. - 4. november

01-11-2021

På årets Building Green i Forum bliver vi klogere på materialer, og hvordan vi bruger dem mere fornuftigt, hvordan vi hjælper naturen, og hvordan vi mindsker CO2-udledninger fra branchen.
Mød Dantonit på stand 132, hvor du bl.a. kan få meget mere at vide om bæredygtige bentonitprodukter og løsninger på klimasikring. Det er gratis at deltage.

 

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER

bronde og borringer
Tusindvis af spøgelsesbrønde bringer grundvandet i fare

07-05-2021

Over hele landet findes tusindvis af såkaldte ”spøgelsesbrønde”. Det er brønde, som ikke længere er i brug, men som kan være et direkte dræn til vores grundvand. Mange af dem er ikke lukket ned, og det betyder, at sprøjtemidler og andre stoffer, som vi ikke vil have i drikkevandet, har nem adgang til grundvandet.

Vejle Kommune gør nu noget ved problemet og får lukket deres spøgelsesbrønde med vores DantoPlug piller af naturlig bentonit. Betonit er en særlig lerart, som vi udvinder på Tåsinge. Når betonitten bliver våd, udvider den sig og danner en helt tæt flade. Derfor er den meget velegnet til at lukke gamle boringer og dermed forhindre forurening.

LÆS ARTIKLEN PÅ DR.DK

kystsikring
Beskyt de danske kyster med naturens eget materiale

29-01-2021

Den danske kystlinje er flere steder under pres. Membraner er en oplagt og oftest anvendt løsning til at beskytte vores kyster mod erosion. Men hvorfor bruge traditionelle plastmembraner, som er fremstillet af syntetiske materialer, når der findes naturlige alternativer, der ikke påvirker miljøet og samtidig har en meget længere levetid?

LÆS BLOGINDLÆGGET

tab2-membran
NCC inviterer på "sight seeing" hos bentonit-producent

22-06-2020

Som en del af NCC's kampagne for vinderkultur, besøger vi i dag øen Tåsinge i det fynske, hvor landets eneste bentonit-producent holder til.

LÆS ARTIKLEN

start-blurb-3
Bentonit-løsning til forsegling af jordvarmeboringer

15-06-2020

Den tyske virksomhed BauGrund har sat vores kolleger i Dantonit på en hel særlig opgave i Hjørring. Her har de nemlig netop leveret en specialudviklet, varmeledende bentonit-løsning ”DantoCon Thermal C2L”, som skal bruges til forsegling af jordvarmeboringer.

LINKEDIN POST

tab1-membran
Miljøvenlig bentonitmembran fragtes fra Danmark til Norge

07-05-2020

Flot ser det ud, når Dantonit læsser 4500 tons bentonitmembran på skibet Heidi. Membranen fragtes fra Svendborg Havn til Farsund i Norge, hvor den skal beskytte et fjeld mod skadelige kemikalier fra et nærtliggende deponi.

LÆS ARTIKLEN

hero-membran-dantocrud-min-1-1600×900
Slotsruin får vandtæt membran

10-10-2019

Det er en ære, når vi kan være med til at sikre kulturarven og historien for fremtiden. Vores laborant i Dantonit, Vibeke, blev taget med tilbage i tiden, da hun i sidste uge var på kvalitetsbesøg på en hel speciel byggeplads i Kalundborg. De seneste tre år er der blevet arbejdet ihærdigt på at istandsætte ruinerne af Kalundborg Slot – Dannebrogs hjemsted. Her har vores kolleger i Dantonit hjulpet Slots- og kulturstyrelsen med at sikre, at de restaurerede ruiner bliver holdt helt vandtætte gennem en stærk membran af bentonit materialer.

LINKEDIN POST

start-blurb-4
Svensk mineselskab får stærk membran

04-11-2019

Dantonit har leveret en stor mængde bentonit til mineselskabet Boliden i Nordsverige, som skulle afvikle et mineområde i Näsliden. Formålet var at skabe en stærk membran af en blanding af moræne og bentonit, som kunne beskytte klippestykkerne og dermed undgå, at rester fra sprængstof ville sive med regn- og smeltevand ned i grundvandet.

LINKEDIN POST

Video_Dantonit_bentonit_membran_Esbjerg
Bentonitmembran til regnvandsbassin i Esbjerg

04-11-2019

DANTONIT har leveret DantoCrude membran, som skal bruges i et opsamlingsbassin til regnvand i Esbjerg.

Se video

Dantonit_membran_Hammershus1
Bentonit membran bidrager til bevaring af Hammershus

04-11-2019

Membran af bentonit skal holde Nordeuropas største borgruin og Bornholms mest besøgte seværdighed – Hammershus – vandtæt.

Læs hele artiklen


SKAL VI HJÆLPE DIG?

Har du brug for rådgivning eller sparring til valg af den rigtige bentonitløsning, står vi altid til rådighed. Udfyld formularen eller kontakt os direkte på:

Ring mig op

"*" indikerer påkrævede felter