NYHEDER

SENESTE NYT FRA DANTONIT

 

07-05-2021

Tusindvis af spøgelsesbrønde bringer grundvandet i fare

Over hele landet findes tusindvis af såkaldte ”spøgelsesbrønde”. Det er brønde, som ikke længere er i brug, men som kan være et direkte dræn til vores grundvand. Mange af dem er ikke lukket ned, og det betyder, at sprøjtemidler og andre stoffer, som vi ikke vil have i drikkevandet, har nem adgang til grundvandet.

Vejle Kommune gør nu noget ved problemet og får lukket deres spøgelsesbrønde med vores DantoPlug piller af naturlig bentonit. Betonit er en særlig lerart, som vi udvinder på Tåsinge. Når betonitten bliver våd, udvider den sig og danner en helt tæt flade. Derfor er den meget velegnet til at lukke gamle boringer og dermed forhindre forurening.

Læs artiklen på dr.dk


 

 

29-01-2021

Beskyt de danske kyster med naturens eget materiale

Den danske kystlinje er flere steder under pres. Membraner er en oplagt og oftest anvendt løsning til at beskytte vores kyster mod erosion. Men hvorfor bruge traditionelle plastmembraner, som er fremstillet af syntetiske materialer, når der findes naturlige alternativer, der ikke påvirker miljøet og samtidig har en meget længere levetid?

Læs blogindlægget

 


 

22-06-2020

NCC inviterer på "sight seeing" hos bentonit-producent

Som en del af NCC's kampagne for vinderkultur, besøger vi i dag øen Tåsinge i det fynske, hvor landets eneste bentonit-producent holder til.

Læs artiklen


15-06-2020

Bentonit-løsning til forsegling af jordvarmeboringer

Den tyske virksomhed BauGrund har sat vores kolleger i Dantonit på en hel særlig opgave i Hjørring. Her har de nemlig netop leveret en specialudviklet, varmeledende bentonit-løsning ”DantoCon Thermal C2L”, som skal bruges til forsegling af jordvarmeboringer.

LinkedIn post


07-05-2020

Miljøvenlig bentonitmembran fragtes fra Danmark til Norge

Flot ser det ud, når Dantonit læsser 4500 tons bentonitmembran på skibet Heidi. Membranen fragtes fra Svendborg Havn til Farsund i Norge, hvor den skal beskytte et fjeld mod skadelige kemikalier fra et nærtliggende deponi.

Læs artiklen


10-10-2019

Slotsruin får vandtæt membran

Det er en ære, når vi kan være med til at sikre kulturarven og historien for fremtiden. Vores laborant i Dantonit, Vibeke, blev taget med tilbage i tiden, da hun i sidste uge var på kvalitetsbesøg på en hel speciel byggeplads i Kalundborg. De seneste tre år er der blevet arbejdet ihærdigt på at istandsætte ruinerne af Kalundborg Slot – Dannebrogs hjemsted. Her har vores kolleger i Dantonit hjulpet Slots- og kulturstyrelsen med at sikre, at de restaurerede ruiner bliver holdt helt vandtætte gennem en stærk membran af bentonit materialer.

LinkedIn post


04-11-2019

Svensk mineselskab får stærk membran

Dantonit har leveret en stor mængde bentonit til mineselskabet Boliden i Nordsverige, som skulle afvikle et mineområde i Näsliden. Formålet var at skabe en stærk membran af en blanding af moræne og bentonit, som kunne beskytte klippestykkerne og dermed undgå, at rester fra sprængstof ville sive med regn- og smeltevand ned i grundvandet.

LinkedIn post

SKAL VI HJÆLPE DIG?

Har du brug for rådgivning eller sparring til valg af den rigtige bentonitløsning, står vi altid til rådighed. Udfyld formularen eller kontakt os direkte på:

(+45) 65 97 32 63

info@dantonit.dk

Ring mig op