hero-bronde-dantoplug-min-1600×1200

DANTOPLUG
DANTOGRAN

Drikkevandsboringer og brønde 

HVORFOR FORBLIVER BORINGEN PERMANENT TÆT?

Når du tætner borehuller med DantoPlug bentonitpiller, opnår du den helt afgørende fordel, at bentonitten først rigtigt ekspanderer, når den er på plads nede i boringen. Herved ekspanderer det ekstremt tætte materiale ud i alle sprækker og mellemrum, der måtte være i borehullet. Materialets evne til at suge vand og svelle op ændres ikke over tid. Den er permanent, og svellekapaciteten er mange gange større end den hulrumsvolumen, som skal fyldes ud, for at tætne boringen.

Når der over tid former sig vandfyldte sprækker og revner i jordformationen, som omgiver boringen, vil bentonitten svelle ind i dem og opretholde tæthed og vedhæftning imellem boring og jordformation. Fænomenet omtales ofte som systemtæthed, og er noget som kun kan opnås med et fleksibel bevægeligt tætningsmateriale. Den såkaldte skorstenseffekt, hvor potentiel overfladeforurening løber ned langt boringen i overgangen mellem et cementholdigt ophærdet tætningsmateriale og jordformationen, er således permanent elimineret.

DEN RIGTIGT BENTONIT – DET ER VIGTIGT?

Bentonit er et naturmateriale, og der kan være markant forskel på forskellige bentonitters egenskaber og kvaliteter.

Der findes mange produkter på markedet, som indeholder bentonit af den ene eller anden ukendte oprindelse og kvalitet. Alle med forskellige egenskaber og karakteristika.

De bentonittyper som egner sig til at sikre brønde og boringer imod nedtrængende overfladeforurening og hydraulisk kortslutning, er dem som har et højt svelletryk. Sådan en bentonit tætner alle hulrum og revner og bliver ved med det. Det kan intet andet materiale.

Den bentonit, som vi anvender i alle vores produkter, er netop sådan en type bentonit. Vi anvender altid den samme bentonit fra egen forekomst i Danmark. Det er med til at give os den sikkerhed for kvalitet og for funktion, som vi ønsker vores kunder skal have.


Vi udvikler vandtætte løsninger af bentonit: 

membraner og bassiner ny

Membraner og bassiner

bronde og borringer

Brønde & boringer

start-blurb-3

Varmeafledning fra elektriske kabler

tatning

Tætning i bygge- og anlægbranschen


SKAL VI HJÆLPE DIG?

Har du brug for rådgivning eller sparring til valg af den rigtige bentonitløsning, står vi altid til rådighed. Udfyld formularen eller kontakt os direkte på:

Ring mig op

"*" indikerer påkrævede felter